از قهوه گرفته تا چای، نوشیدنیهای کافئیندار بخشی جداییناپذیر از برنامههای صبحگاهی در سراسر جهان هستند، اما این نوشیدنیهای پرطرفدار وقتی بیش از حد از آن لذت میبرند مضر هستند. بر اساس مطالعه جدیدی که در ACC Asia 2024 در دهلی هند ارائه شد، نوشیدن بیش از 400 میلی گرم کافئین در روز در بیشتر روزهای هفته می تواند استعداد افراد سالم را به بیماری های قلبی عروقی افزایش دهد.
مصرف مزمن کافئین به عنوان مصرف هر نوشیدنی کافئین دار پنج روز در هفته برای بیش از یک سال تعریف شد. این مطالعه بر روی چای، قهوه و نوشیدنی های گازدار مانند کوکاکولا، پپسی، ردبول، استینگ و هیولا متمرکز شد. نویسندگان گروهی تصادفی متشکل از 92 فرد سالم و دارای فشار خون طبیعی بین سنین 18 تا 45 سال را ارزیابی کردند. فشار خون و نبض همه شرکتکنندگان اندازهگیری شد و آزمایش سه دقیقهای انجام شد. فشار خون و ضربان قلب در یک دقیقه و پنج دقیقه پس از آزمایش اندازه گیری شد. نویسندگان اطلاعات مربوط به اطلاعات جمعیت شناختی اجتماعی و مصرف روزانه کافئین هر شرکت کننده را ثبت کردند.
نتایج نشان داد که 19.6 درصد از شرکتکنندگان روزانه بیش از 400 میلیگرم کافئین مصرف میکردند که به معنای حدود چهار فنجان قهوه، 10 قوطی نوشابه یا دو نوشیدنی انرژیزا است. مصرف مزمن کافئین 400 میلی گرم در روز به طور قابل توجهی بر سیستم عصبی خودمختار تأثیر می گذارد و ضربان قلب و فشار خون را در طول زمان افزایش می دهد.
محققان می گویند بیشترین میزان مصرف روزانه کافئین در شرکت کنندگانی مشاهده شد که زن، شاغل در مشاغل تجاری و مدیریتی و زندگی در مناطق شهری بودند.
منبع:news-medical