مک دونالد برای اولین بار در سراسر کشور، Chicken Big Mac مورد انتظار خود را از روز پنجشنبه، 10 اکتبر برای مدت محدودی در ایالات متحده به فروش خواهد رساند.
مانند بیگ مک اصلی سه طبقه، چیکن بیگ مک دارای پنیر، سس بیگ مک مخصوص مک دونالد، کاهو و ترشی روی یک نان کنجد است.
تنها تفاوت؟ دو نان تمام گوشت گاو – که جزء اصلی بیگ مک اصلی هستند – با دو قیچی مرغ تمپورا تعویض شده است.
بنابراین، بیگ مک اصلی و چیکن بیگ مک جدید از نظر سلامت و تغذیه چگونه با هم مقایسه می شوند؟ بیایید نگاهی بیندازیم.
احتمالاً چندان تعجب آور نخواهد بود که هیچ یک از ساندویچ ها سالم نیستند.
ناتالی باروز، درمانگر تغذیه و مدیر کلینیک در Integral Wellness گفت: “من طرفدار یک همبرگر با کیفیت خوب هستم، اما بیگ مک ها همیشه با نان اضافی در وسط احساس “اضافی” دارند.
مرغ اغلب به عنوان یک انتخاب سالم تر از گوشت گاو در نظر گرفته می شود. اما باروز می گوید با قرار دادن مرغ ترد در این ساندویچ، مک دونالد ارزش غذایی آن را با فرآوری، سرخ کردن و افزودن مواد اولیه کاهش داده است.
با این حال، با نگاهی به اعداد، چیز کمی برای تشخیص این دو ساندویچ وجود دارد.
محتوای پروتئین، فیبر و نمک هر دو ساندویچ تقریباً یکسان است. در کالری نیز تفاوت زیادی وجود ندارد.
باروز میگوید: «آنچه که بیش از همه برجسته است، تغییر چربی اشباع شده بین گوشت گاو و مرغ Big Mac و کل کربوهیدرات است.
او توضیح داد: “گوشت گاو چربی اشباع شده بیشتری نسبت به مرغ دارد و این به این دلیل است که محتوای چربی مرغ در پوست بیشتر از گوشت متمرکز است.”
در مورد افزایش کربوهیدرات، باروز گفت 19 گرم کربوهیدرات اضافی موجود در Chicken Big Mac احتمالاً به دلیل روشی است که گوشت مرغ درست شده است.
یکی از بزرگترین تفاوت های Chicken Big Mac و اصلی، تعداد مواد تشکیل دهنده آن است.
«تنها 44 درصد پتی مرغ را گوشت سینه مرغ تشکیل می دهد. مابقی ترکیبی از آرد، نشاسته، آرد سوخاری، طعم دهنده ها، عوامل افزایش دهنده و قندها از جمله شربت گلوکز و دکستروز است. “اگر این را با گوشت گاو در بیگ مک اصلی مقایسه کنیم، مواد تشکیل دهنده فقط یک مورد است: گوشت گاو 100٪ خالص.”
به دلیل این جزئیات، باروز گفت که باید بگوید که بیگ مک گزینه سالم تر است.
او خاطرنشان کرد: «اگرچه فکر نمیکنم غذاهای فرآوریشده سریع مانند مکدونالدز را میتوان بهعنوان سالم طبقهبندی کرد، اما هرچه مواد طبیعیتر باشند، برای ما بهتر هستند.»
با این حال، اگر میخواهید Chicken Big Mac را امتحان کنید، چند تعویض وجود دارد که میتوانید هنگام ثبت سفارش خود انجام دهید تا آن را کمی سالمتر کنید.
دکتر پیتر بروکنر، متخصص تغذیه در Fatlotofgood گفت: «کاهوی اضافی بخواهید. “این باعث افزایش ترد و فیبر بدون کالری زیاد می شود.”
همچنین می توانید سس سبک یا بدون سس بخواهید. سس مخصوص می تواند کالری و چربی زیادی داشته باشد، بنابراین استفاده کمتر یا بدون آن بهتر است.
یکی دیگر از راههای سالمتر کردن غذای چیکن بیگ مک، انتخاب سالاد جانبی به جای سیبزمینی سرخ شده است.
بروکنر گفت: «این به شما سبزیجات بیشتر و کالری کمتری میدهد.
اگر خیلی بداخلاق نیستید، او همچنین پیشنهاد کرد که به جای خوردن یک ساندویچ کامل، یک ساندویچ را به اشتراک بگذارید.
با وجود این، باروز گفت که سالمتر کردن یک آیتم منو بدون تغییر شدید آن، دشوار است. خوردن غذاهایی مانند چیکن بیگ مک فقط در حد اعتدال همیشه انتخاب بهتری است.
او گفت: «زمانی که ما فست فود می خوریم، باید بپذیریم که برای ما سالم نیست و تلاش برای سالم کردن آن ممکن است ما را دچار این توهم کاذب کند که می توانیم بیشتر از آنچه باید آن را بخوریم. .
اگر واقعاً می خواهید هنگام صرف غذا در مک دونالد انتخاب سالم تری داشته باشید، ممکن است بخواهید چیز دیگری در منو سفارش دهید.
بروکنر سالاد مرغ کبابی را پیشنهاد می کند.
او گفت: «این سالاد با پروتئین بدون چربی و بسیاری از سبزیجات عرضه میشود، که آن را به انتخاب بسیار خوبی تبدیل میکند – فقط باید مراقب سس زیاد باشید.»
باروز همچنین پیشنهاد میکند که در منوی مکدونالد، بستههای کبابی را در نظر بگیرید.
او گفت که انتخاب اقلام کبابی به جای گزینه های ترد میزان سرخ کردن و فرآوری مرغ را کاهش می دهد که این یک مزیت است.
با این حال، او خاطرنشان کرد که بسیاری از آنها فوقالعاده فرآوری شدهاند و همچنان میتوانند محتوای چربی بالایی داشته باشند.
ساندویچ مک چیکن کبابی گزینه دیگری است.
بروکنر میگوید: «این ماده در مقایسه با ساندویچ مرغ سرخشده کالری و چربی کمتری دارد، اما همچنان طعم خوشمزهای دارد.
منبع: reuters